2 Ekim 2020 Cuma

ERC20 Nedir?







'' ERC20, Ethereum ekosistemindeki diğer akıllı kontratların kolayca anlayacağı altı fonksiyondan oluşur. Bunların başında tokenlerin nasıl transfer edileceği (token sahibi tarafından veya onun adına) ve tokenler hakkında verilere nasıl erişilebileceği (isim, sembol, toplam değer, bakiye) gelir. Standart aynı zamanda bir akıllı kontrata gönderip bir diğerinin fark edilebileceği sinyalleri tanımlar.
Bu fonksiyon ve tanımlar, Ethereum tokenlerinin, ekosistemin neredeyse her noktasında aynı şekilde çalışmasını sağlar. Sonuç olarak aralarında Jaxx, MyEtherWallet.com ve Ethereum Wallet’ın (diğer adıyla Mis Wallet) da bulunduğu Ether destekli cüzdanların neredeyse hepsi ERC20 tokenleri desteklemekdir.
Vogelsteller’e göre Ethereum token standardının fonksiyonelliği, yapılacak daha büyük değişikliklere zemin hazırlamaktadır.
Şunu bilmekte fayda var, ERC20 resmi anlamda yalnızca bir taslaktır. Yani mecburi değildir ve Ethereum camiası tarafından ‘’ tam olarak benimsenmesi‘’ gerekiyor. Vogelsteller, yeni tokenlerin zamanla kendi geliştirdiği kurallara uyacağını düşünüyor. Ancak Vogelsteller standardın yeni olduğunu ve bir çok tümseğe rastlayacağını, sorunlarla karşılaşabileceğini düşünüyor. Bunlardan biri de tokenin akıllı kontratına direkt olarak para göndermenin para kaybına sebep olmasıdır. Bu tokenin kontratının yalnızca parayı takip edip gönderim yapmasından kaynaklanıyor.
Yani tokenleri direkt olarak token kontratına gönderdiğinizde para ‘’ kayboluyor‘’ çünkü tokenin kontratı buna herhangi bir şekilde karşılık veremiyor. Şu ana kadar 70 bin dolar değerinde tokenin kaybolduğu biliniyor.
Geliştiriciler bu soruna çözüm getirmek için kolları çoktan sıvadı. ERC20’nin uzantısı olan ERC223’e getirilecek bir fonksiyonla bu sorunun tarihe gömüleceği düşünülüyor. Vogelsteller mükemmel işlerlikte bir sisteme kavuşmak için yolun henüz başında oldukları görüşünde. ''

Komisyon ücreti az şekilde, güvenilir ve 7/24 bitcoin ve alt coin alıp satabileceğiniz ve referans linki elde edebileceğiniz Türk Borsa'sı Bitlo.com'u öneriyorum, benim referans linkim:
https://www.bitlo.com/ref/ngeb03

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder